Welke daktrim heb ik nodig? | Uitgebreide keuze hulp!

Op EPDMLand vind je diverse types daktrimmen. Op deze pagina legt het team uit welke daktrim het beste bij jouw dak past.

Daktrim Universeel

De universele daktrim is bruikbaar op bitumen- en EPDM daken.

Voor de montage op een bitumen dak wordt de daktrim bevestigd over het horizontale geribbelde brandvlak.

Om de daktrim op een EPDM dak te bevestigen, moet je deze lijmen en schroeven. Gebruik MS Polymeer kit om het horizontale geribbelde vlak op de dakbedekking te verlijmen. Vastzetten gebeurt met daktrimschroeven, afhankelijk van de hoeveelheid trimmen raden we een aantal schroeven aan. We bevelen altijd 9 schroeven per daktrim en 4 schroeven per hoek aan. Het is verstandig om de daktrimmen vooraf te boren voordat je ze monteert maar dit is niet noodzakelijk.

Daktrim EPDM

De EPDM daktrimmen zijn speciaal ontworpen voor EPDM (evenals PVC en TPO) daken en bevatten een ingelegde strip kroonbandrubber voor een waterdichte verbinding met de dakbedekking. Ze worden geleverd met voorgeboorde gaten en voldoende schroeven met waterdichte afsluitringen, waardoor het niet nodig is om kit te gebruiken.

Kraaltrimmen

De kraaltrim is een soort daktrim waarbij het verticale zichtvlak niet recht is, maar in een ronding loopt, wat leidt tot een mooie, ronde afwerking van de dakrand. Veel mensen kiezen hiervoor vanwege het sierlijke effect.

De kraaltrimmen zijn beschikbaar in twee versies: een universele en een specifieke voor EPDM.

Daktrimmen

Geef een reactie

Berichten worden na controle geplaatst

Bekijk ook: